Позов на 1,5 мільярда: суд переніс апеляцію Енергоатому до ДФС

Позов на 1,5 мільярда: суд переніс апеляцію Енергоатому до ДФС

Укрінформ
Київський апеляційний адміністративний суд переніс розгляд позову НАЕК "Енергоатом" до Офісу великих платників податків ДФС про скасування податку на 1,53 млрд грн на 15 грудня.

Про це заявив суддя КААС Олег Шурко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вашу справу призначимо на наступний четвер, 15 грудня на 10.50", - сказав суддя.

Зазначимо, Київський апеляційний адміністративний суд розглядав позов НАЕК "Енергоатом" до Офісу великих платників податків ДФС про скасування податкового повідомлення-рішення з податку на прибуток підприємств на загальну суму 1 млрд 537,7 млн. грн.

У ДФС дане рішення було прийнято за результатами перевірки, яка проводилася ще у грудні 2012 року, і в основному зводиться до заперечення фіскальним органом права "Енергоатому" на користування пільгою при сплаті податку на прибуток з одночасного виробництва електричної та теплової енергії, оскільки у підприємства відсутня ліцензія на виробництво теплової енергії.

Як відзначають в "Енергоатомі", на той час законодавством жодному органу не було надано повноважень видати таку ліцензію.

"Помилкова думка, що ми не мали права користуватися пільгою через відсутність у нас неіснуючої в природі ліцензії на постачання теплової енергії. Для АЕС і для ТЕЦ її не було законодавчо визначено. У 2013 році були внесені зміни до закону про теплову енергетику", - розповів після розгляду справи в КААС заступник головного бухгалтера "Енергоатому" Віктор Гайдуков.

Також фіскальна служба не визнає окремі витрати на послуги контрагентів компанії, які, на думку перевіряючих, є нібито "фіктивними".

Нагадаємо, постановою Вищого адміністративного суду України від 3 червня 2015 року було повернуто в суд 1 інстанції для встановлення в першу чергу "чи мало місце виробництво та реалізація позивачем електричної та теплової енергії, прибуток з якої підлягає звільненню від оподаткування, зокрема, обсяги виробництва та наявність підприємств-контрагентів, яким поставлялися зазначені види енергії та їхні обсяги за період, що перевіряється".

Зараз триває вже друге коло розгляду цієї справи. При новому розгляді справи Окружний адміністративний суд міста Києва протягом року досліджував численні письмові докази, в тому числі додатково представлені "Енергоатомом" з метою з'ясувати обставини, на яких наполіг ВАСУ, допитував свідків, заявлених Компанією, долучив висновок судово-економічної експертизи.

Проте 13 жовтня 2016 року суд 1 інстанції виніс ухвалу про відмову в задоволенні позову з огляду на те, що "позивачем не надано суду належних та достатніх доказів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-