Україна вже витратила на суди з Газпромом більше півмільярда гривень

Україна вже витратила на суди з Газпромом більше півмільярда гривень

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» 1 грудня уклала угоду з компанією Wikborg, Rein & Co. Advokatfirma DA про надання юридичних послуг на суму 6 млн євро (163,08 млн грн) з метою забезпечення захисту прав та інтересів України під час урегулювання спору між Нафтогазом та Газпромом.

Про це пише видання «Наші гроші» з посиланням на дані системи електронних закупівель «ProZorro».

Закупівлю провели за переговорною процедурою відповідно до розпорядження Кабінету міністрів №138 від 7 травня 2014 року. Фірма Wikborg, Rein & Co. Advokatfirma DA в особі партнерів Дага Мйоланда і Адне М. Хага захищатиме інтереси України до кінця 2017 року. Найдорожче коштують послуги партнера і старшого консультанта - по 475 євро за годину. Сюди входять усі технічні витрати, крім витрат на відрядження і залучення третіх осіб.

Як нагадали «Наші гроші», у 2014 році Україна почала судові тяжби з Газпромом щодо перегляду умов постачання газу. Нині є два арбітражних провадження в Арбітражному інституті Торгової палати м. Стокгольма (Швеція) між Нафтогазом та Газпромом щодо виконання контракту №КП (справа ТПС 2014/078) та контракту №ТКГУ (справа ТПС 2014/129).

Нафтогаз уперше найняв норвезьких юристів у липні 2014 року. Відтоді з ними уклали угод на загальну суму 20,54 млн євро, або 559,63 млн грн за нинішнім курсом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-