Нафтогаз хоче стягнути з

Нафтогаз хоче стягнути з "Херсонтеплоенерго" майже 4,6 мільйона

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" у порушення закону має намір стягнути з міського комунального підприємства "Херсонтеплоенерго" 4 млн 572 тис. гривень, що призведе до призупинення роботи цього теплогенеруючого підприємства, яке подає тепло до половини багатоповерхових житлових будинків Херсона.

Про це заявив у вівторок на засіданні Ради оборони Херсонської області директор МКП "Херсонтеплоенерго" Володимир Пепель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вчора у банк... прийшла платіжна вимога, в якій, цитую дослівно: - "Стягнути залишки боргу у межах виконавчого провадження в сумі 4 млн 572 тис. гривень на користь публічного акціонерного товариства "НАК "Нафтогаз України". Всього ця сума, враховуючи те, що повинна взяти виконавча служба  - 5 млн 27 тис. гривень", - зазначив Пепель.

За його словами, рішення, про які йдеться, це конкретно штрафні санкції 2014 року, адже заборгованості за газ за 2014 і 2015 роки підприємство перед НАК "Нафтогаз України" не має. "Це штрафні санкції, які потрапляють під списання згідно закону 5273 ("Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії" - ред.)", - сказав він.

На думку Пепеля, такі дії НАК "Нафтогаз України" можуть призвести до дестабілізації ситуації у Херсоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-