Для запуску рибоохоронних патрулів необхідно 140 мільйонів - Ковалів

Для запуску рибоохоронних патрулів необхідно 140 мільйонів - Ковалів

Укрінформ
Найбільшою проблемою для запуску рибоохоронних патрулів у регіонах України є фінансування для закупівлі нової техніки - на це необхідно 140 млн грн.

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявив голова Держрибагентства Ярема Ковалів, повідомляє кореспондент агентства.

«Однією з найбільших проблем для того, щоб запустити рибоохоронний патруль в регіонах України, є фінансування закупівлі нової техніки. Проект держбюджету на 2017 рік, який сьогодні направлено на друге читання до Верховної Ради, не передбачає виділення таких коштів», - сказав посадовець.

За його словами, для оснащення 26 територіальних управлінь рибоохоронного патруля в усіх регіонах необхідно 140 млн грн для придбання необхідного мінімуму сучасних човнів та автомобілів.

«140 млн гривень – це невелика сума в масштабі держави, особливо порівняно з фінансуванням інших правоохоронних та контролюючих органів. Проте її використання може принести дуже хороші результати в масштабах всієї галузі, для відтворення рибних запасів, для зменшення браконьєрства», - заявив голова агентства. 

Ковалів підкреслив, що фактично інвестиції в оснащення нового рибоохоронного патруля повернуться державі менш як за 2 роки.

Крім того, він нагадав, що в рамках Концепції реформування рибного господарства у вересні 2016 року Верховна Рада виділила 15 млн грн для оснащення Київського рибоохоронного патруля сучасною технікою. Наразі Держрибагентство закінчує тендерну процедуру закупівлі техніки через систему ProZorro.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-