З початку року грошова маса зросла на тлі притоку гривневих депозитів

З початку року грошова маса зросла на тлі притоку гривневих депозитів

Укрінформ
За рахунок приросту депозитів у національній валюті грошова маса з початку 2016 року зросла на 6,1% до 760,9 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Грошова маса зросла на 6,1% з початку року до 760,9 млрд грн за рахунок приросту депозитів у національній валюті", - йдеться в повідомленні.

У НБУ зазначають, що залишки за депозитами у гривні збільшилися на 4,6% за 10 місяців цього року. Такій динаміці сприяло переважно покращення очікувань щодо рівня інфляції, які знизилися на 4,6% у жовтні порівняно з груднем 2015 року. У третьому кварталі відносно тривале зростання залишків депозитів у національній валюті призупинилося через посилення волатильності на валютному ринку у серпні, що спровокувало перетікання гривневих коштів в іноземну валюту. Але зі стабілізацією ситуації на валютному ринку з середини вересня і, як наслідок, подальшого поліпшення інфляційних очікувань зростання залишків за депозитами у гривні відновилося у вересні і прискорилося у жовтні (до 2,2% м/м).

У регуляторі зауважують, що внаслідок поступового пом'якшення Національним банком монетарної політики продовжила знижуватися вартість ресурсів у гривні на міжбанківському кредитному ринку до 15,0% (проти 19,3% у грудні минулого року).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-