Нафта дешевшає через перенасичення ринку

Нафта дешевшає через перенасичення ринку

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися на ранкових торгах у п'ятницю, оскільки ринок перемкнув увагу на стійке перенасичення ринку, яке, швидше за все, збережеться, якщо ОПЕК та інші виробники не домовляться про істотне скорочення видобутку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту Brent знизилися на 0,24 відсотка до $45,73 за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI торгувалися біля позначки $44,51 за барель, на 0,34 відсотка нижче попереднього закриття.

Трейдери сказали, що на ринки давить глобальний профіцит нафти і нафтопродуктів, який зберігається більше двох років.

"Ціни на нафту впали, оскільки увага перемкнулася на зростання постачань. МЕА вказало на те, що ціни можуть продовжити зниження на тлі безперервного зростання пропозиції, якщо ОПЕК не вдасться до істотного скорочення виробництва", - повідомили аналітики ANZ.

Надлишок пропозиції на нафтовому ринку збережеться в 2017 році, якщо члени ОПЕК не зможуть домовитися про скорочення видобутку, а виробники у всьому світі, навпаки, нарощуватимуть її об'єми, йдеться в щомісячному звіті Міжнародного енергетичного агентства.

За оцінкою МЕА, світові постачання нафти в жовтні виросли на 800.000 барелів на добу до 97,8 мільйонів барелів на добу, багато в чому завдяки рекордному об'єму видобутку в ОПЕК і зростанню виробництва в країнах, що не входять до картелю, таких як Росія, Бразилія, Канада і Казахстан.

Нігерія розробляє нову політику в нафтогазовій сфері для залучення приватних інвесторів і збільшення здобичі на 500.000 барелів на добу до 2020 року, повідомила в четвер Нігерійська національна нафтова компанія.

Трейдери сказали, що на ціни також давить зростання долара, що оговтався від потрясіння після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах в США.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 45,65 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 45,60 долара за барель, що на 24 центи нижче рівня закриття торгів ($45,84).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-