Нацбанк планує випуск електронної валюти

Нацбанк планує випуск електронної валюти

Укрінформ
Національний банк України планує випуск електронної валюти з використанням технології BlockChain.

Про це повідомили у прес-службі НБУ на запит РБК-Україна.

"У відповідь на ваш запит повідомляємо, що НБУ, як і інші центробанки світу, розглядає потенційну можливість впровадження електронної форми національної грошової одиниці з використанням технології BlockChain", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі в рамках проекту Cashless Economy аналізується можливість побудови на базі Національної платіжної системи "Український платіжний простір" інноваційної, високозахищеної, ефективної та гнучкої платформи, покликаної задовольнити потреби платіжного ринку країни та вирішити проблемні питання у сфері безготівкового обігу коштів в Україні.

"НБУ вивчає можливість створення програмно-технологічного рішення, яке дозволить забезпечити функції випуску, обліку та обігу національної грошової одиниці в електронній формі. Реалізація такого рішення надасть можливість побудувати загальнодержавну, прозору та високоефективну роздрібну платіжну платформу з мінімальними транзакційними витратами та практично миттєвою швидкістю переказу грошей від одного учасника іншому", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-