Асоціація захисту банків закидає НБУ тиск на платіжні системи

Асоціація захисту банків закидає НБУ тиск на платіжні системи

Укрінформ
В Асоціації захисту банків вважають, що заборона використання електронних грошей для ряду операторів може свідчити про старт регуляторного тиску НБУ на платіжні системи, і попереджають про можливість відмови бізнесу і населення від використання фінансових інструментів. 

Про це повідомляється на сайті асоціації.

"Заборона використання електронних грошей для ряду операторів може свідчити про старт регуляторного тиску НБУ на платіжні системи. З огляду на те, що заборона на використання стосується не лише самих платіжних систем, а й їхніх користувачів, це неминуче призведе до відмови бізнесу і населення від використання якихось інструментів для обігу грошових коштів", - йдеться в повідомленні.

Раніше НБУ заборонив використання в Україні електронних грошей компаній "Webmoney", "Яндекс.Гроші", "QIWI Wallet" і "Wallet one/Єдиний гаманець", про що були письмово поінформовані всі банківські установи. Офіційною причиною такого рішення було названо відсутність узгодження НБУ на надання послуг цих провайдерів.

За словами президента Асоціації захисту банків Катерини Назимко, після масового виведення фінансових установ з банківського сектору України, Національний банк взявся за посилення регуляторного тиску на платіжні системи.

"Замість того, щоб зайнятися послабленням регуляторного тиску і забезпечити ефективну роботу платіжних систем в Україні, НБУ вкотре затягує паски як бізнесу, так і користувачам, чиї банківські рахунки можуть бути заблоковані через використання електронних гаманців. Усе це неминуче призведе до ще більшого падіння довіри українців до фінансових інститутів країни", - зазначила Назимко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-