Колодницьке родовище даватиме 100 тисяч кубів газу на добу - Президент

Колодницьке родовище даватиме 100 тисяч кубів газу на добу - Президент

Оновлено
Укрінформ
Президент Петро Порошенко відвідав у четвер Колодницьке газове родовище у Стрийському районі Львівської області, де взяв участь у відкритті родовища і дав старт видобутку газу, запаливши символічний факел.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, у наступному році дебіт газу на родовищі  має становити 100 тис. кубометрів на добу.

"Нині родовище введене в дослідно-промислову експлуатацію дебітом 10 тис. куб. м/добу, до кінця 2016 року планується видобувати вже 30 тис. куб. м/добу, а в 2017 році дебіт газу має становити 100 тис. куб. м/добу", - йдеться у повідомленні.

Фото: Михаил Маркив.

Зазначається, що у 2016 році фахівцями підприємства "Нордік" було проведено збір, обробку та аналіз геолого-промислових даних Колодницької і прилеглих площ, переінтерпретацію та обробку сейсмічних матеріалів по Колодницькій площі. У березні-квітні 2016 пробурена пошукова свердловина 1-Колодницька, в якій отримано промисловий приплив газу дебітом від 7,6 до 42,3 тис. куб. м/добу. 

"Таким чином було відкрито Колодницьке газове родовище. За цей короткий час ПП "Нордік" пробурено ще дві свердловини - 2-Колодницька, 3-Колодницька, з яких також отримано промисловий приплив газу. Підприємством збудовано установку підготовки газу (УПГ-Колодницьке), де видобутий із свердловин газ проходить очищення і підготовку та підключено свердловини 1-,2-,3-Колодницькі до магістрального газопроводу", - зазначається у повідомленні.

Бурові роботи здійснювало ТОВ "Бурова компанія "Горизонти", засноване у 2010 році. Компанія налічує 113 працівників. Середня заробітна плата - 10 200 грн. Інвестиції у придбання машин та обладнання для спорудження нафтогазових об'єктів за 2015 - 2016 роки склали понад 80 млн грн. За 2015 рік відрахування у вигляді податків та зборів  до бюджетів усіх рівнів склали 19,1 млн грн, у т.ч. до місцевого бюджету - 1,5 млн грн та єдиний соціальний внесок  - 3,1 млн грн.

"Незалежність - це не лише факт того, що ми маємо вирватися з обіймів російської імперії, пройти свій унікальний, український шлях до ЄС. Незалежність має ще дуже важливу складову і те, чого у нас не було 25 років - енергетичну незалежність", - підкреслив  Порошенко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-