Люксембурзька компанія купила 99,9% «Укрсоцбанку»

Люксембурзька компанія купила 99,9% «Укрсоцбанку»

Укрінформ
ABH Holdings S.A. і UniCredit Group оголосили про завершення операції з передачі 99,9% ПАТ «Укрсоцбанк», активу UCG в Україні, в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH у розмірі 9,9%.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Альфа-Банк Україна.

«31 жовтня ABH Holdings S.A. (ABHH), яка опосередковано володіє 100% акцій Альфа-Банку Україна (через холдингову компанію ABH Ukraine Limited (ABHU)) і UniCredit Group (UCG) оголосили про завершення операції з передачі 99,9% ПАТ «Укрсоцбанк», активу UCG в Україні, в обмін на міноритарну частку власності в ABHH у розмірі 9,9%. У результаті угоди італійська банківська група UniCredit Group стала міноритарним акціонером ABH Holdings S.A., інвестиційної холдингової компанії банківської групи «Альфа-Груп» зі штаб-квартирою в Люксембурзі», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 8 вересня Антимонопольний комітет України надав дозвіл на концентрацію ABHH, зазначивши при цьому, що концентрація буде мати позитивний ефект для конкуренції на ринку банківських послуг, а банківська система України отримає великий і висококонкурентний банк, що позитивно вплине на її стабільність. А Національний банк України 12 жовтня схвалив угоду між ABHH і UCG.

Довідково: Альфа-Банк Україна - це великий комерційний банк з міжнародним капіталом, який входить до приватної інвестиційної холдингової компанії ABH Holdings SA (ABHH) з головним офісом у Люксембурзі. За класифікацією НБУ банк належить до категорії «банків з іноземним капіталом». Холдингова компанія ABHH має інвестиції в низці банківських груп на території країн СНД і Європи, зокрема, операційні компанії (банки) ABHH знаходяться в Україні, Росії, Казахстані, Білорусі та Нідерландах. 

Власниками ABHH виступають Михайло Фрідман 36,47%, Герман Хан - 23,27% (обидва мають громадянство Ізраїлю), Олексій Кузмичьов - 18,12%, Пьотр Авен - 13,76%, Андрій Косогов - 4,08% (всі троє мають громадянство РФ), а також The Mark Foundation for Cancer Research - 4,30%. 

UniCredit Bank (ПАТ «Укрсоцбанк») - один з найбільших універсальних банків України, який пропонує повний спектр сучасних фінансових послуг, як фізичним особам, так і корпоративним клієнтам. Оновлений UniCredit Bank утворився в грудні 2013 року шляхом об'єднання двох українських активів групи UniCredit, яка працює на локальному ринку з 1997 року. 

Група UniCredit представлена на 50 ринках та у 17 країнах Європи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-