Власник

Власник "Михайлівського" поширює фейки про продаж банку - НБУ

Укрінформ
У Національному банку України заявляють, що власник банку "Михайлівський" Віктор Поліщук розповсюджує недостовірну інформацію щодо продажу фінустанови та погодження такого продажу регулятором.

Про це заявили у прес-службі НБУ.

"31 жовтня в програмі "Гроші" телеканалу "1+1" власник банку "Михайлівський" Віктор Поліщук заявив, що продав банк "Михайлівський" до визнання його неплатоспроможним Національним банком України, а тому начебто не має жодного відношення до шахрайських дій, які були здійснені в "Михайлівському" 19-20 травня 2016 року. Крім того, Поліщук заявив, що угода з продажу банку була погоджена Національним банком. Ця інформація не відповідає дійсності та є маніпуляцією з боку пана Поліщука, намаганням уникнути кримінальної відповідальності за доведення банку до банкрутства", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що згідно із законом власник банку повинен завчасно повідомити Національний банк про намір відчужити належну йому істотну участь. Таке повідомлення Національний банк отримав від Поліщука лише 23 травня 2016 року, про що свідчить відмітка канцелярії регулятора. При цьому саме таке повідомлення датоване 6 травня, тому в НБУ є підстави вважати, що воно було датовано "заднім" числом, інакше важко пояснити, чому воно надійшло до НБУ лише через два тижні після підписання.

Нагадаємо, що саме 23 травня НБУ відніс банк до категорії неплатоспроможних, а шахрайські операції відбулись у банку напередодні, ще 20 травня. Крім того, оновлену структуру власності з відображення "продажу" банк "Михайлівський" надіслав до НБУ також лише 23 травня (в електронному вигляді) та 24 травня (у паперовому вигляді) - на той час в банку вже працювала тимчасова адміністрація. Це все також підтверджується даними електронних систем обліку документів НБУ та відмітками канцелярії.

В НБУ наголошують, що після набуття Поліщуком істотної участі в банку навесні 2015 року жоден інвестор більше не подавав документи на набуття істотної участі в банку "Михайлівський". Таким чином, Нацбанк зауважує, що заяви Поліщука не відповідають дійсності та є лише намаганням уникнути відповідальності за доведення банку до банкрутства.

Фото: prioritet.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-