Акціонери й менеджмент

Акціонери й менеджмент "Михайлівського" мають бути за гратами - Гонтарева

Укрінформ
Голова Національного банку України Валерія Гонтарева вважає, що акціонери і менеджмент "Банку Михайлівський" мають бути за гратами за шахрайство.

Про це вона сказала в інтерв'ю Громадському.

"Банк Михайлівський" - це чистої води шахрайство. Тому акціонери і менеджмент цього банку повинні перебувати за гратами навіть не за доведення банку до банкрутства, а виключно за вчинення шахрайських операцій. Шахрайство, бандитизм", - сказала Гонтарева.

Вона зауважила, що 11 тисяч вкладників виявилися не гарантованими Фондом гарантування.

"І тому вони не можуть отримати свої гроші. А чому? Тому що була компанія, вона називалася "Фінансове товариство "Інвестиційно-розрахунковий центр", яка жодного стосунку до банку не мала. Це фінансова компанія, її рахунки були відкриті абсолютно в інших банках, навіть дуже пристойних, і на ім'я цієї компанії залучалися якраз депозити, що не гарантуються фондом. Насправді цю схему винайшов "Банк Михайлівський". Рахунки цієї компанії не перебували в Національному банку, а Нацбанк взагалі не є регулятором фінансових компаній", - наголосила Гонтарева.

Глава НБУ підкреслила, що державою гарантуються тільки банківські вклади. Тому кожна людина, яка підписує будь-яку угоду, повинна все-таки прочитати, з ким її підписує, і розуміти, що фінансові компанії, які обіцяють захмарні відсотки, ніколи не будуть покриті Фондом гарантування.

За словами Гонтаревої, власник разом з менеджментом ще й зумів вивести активи з банку, тому НБУ відразу заблокував їхні рахунки.

"До речі, цей банк єдиний, де ми раді сказати, що пан Дорошенко, глава цього банку, вже перебуває у в'язниці. І ми дуже хочемо, щоб там опинився і Поліщук (бізнесмен - ред.), який здійснив, ми впевнені, не тільки всю цю схему разом з менеджментом, а ще заборгував банківській системі 23 мільярди гривень", - наголосила Гонтарева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-