Порошенко продовжив мораторій на відчуження сільськогосподарських земель

Порошенко продовжив мораторій на відчуження сільськогосподарських земель

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до розділу X "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель", ухвалений Верховною Радою 6 жовтня 2016 року.

Про це повідомляє у п'ятницю прес-служба Глави держави.

"Закон продовжує на один рік строк дії мораторію на продаж чи відчуження іншим способом земель сільськогосподарського призначення, що дозволить за цей час врегулювати на законодавчому рівні процедуру обігу земель сільськогосподарського призначення", - йдеться у повідомленні.

Законом внесено відповідні зміни до пунктів 14 та 15 розділу X "Перехідні положення" Земельного кодексу та доручено Кабінету міністрів до 1 липня 2017 року розробити і внести на розгляд Верховної Ради проект закону України про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Як зазначається, реалізація Закону дозволить забезпечити формування належного нормативно-правового забезпечення та встановлення чіткого правового механізму функціонування ринку земель сільськогосподарського призначення.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 6 жовтня продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні до 1 січня 2018 року. За відповідний законопроект проголосували 297 народних депутатів. Крім того, парламентарії зобов'язали Кабінет міністрів до 1 липня 2017 року розробити і внести на розгляд Верховної Ради проект закону про обіг земель сільськогосподарського призначення. Закон набирає чинності наступного дня після його опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-