Справа Укргазвидобування: ГПУ

Справа Укргазвидобування: ГПУ "заарештувала" обладнання Карпатигазу

Укрінформ
Розслідування виявило причетність одного з найбільших приватних видобувачів газу в Україні до махінацій з газом.

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України продовжується розслідування кримінального провадження за фактами привласнення грошових коштів службовими особами ПАТ «Укргазвидобування» спільно з суб'єктами господарювання, які діють на підставі договорів про спільну діяльність, повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«У ході розслідування викрито злочинну схему незаконного привласнення видобутого газового конденсату, занижування податкового зобов'язання по податку на додану вартість, податку на прибуток та плати за надра з видобутих вуглеводів. Так, службові особи одного з найбільших приватних видобувачів газу в Україні - Товариства з обмеженою відповідальністю «Карпатигаз», під час здійснення господарської діяльності з видобутку природного газу, діючи за попередньою змовою з службовими особами ПАТ «Укргазвидобування», починаючи з 2011 року створили злочинні схеми, що надали можливість незаконно привласнювати видобутий газовий конденсат, занижувати податкові зобов'язання з податку на додану вартість, податку на прибуток та плату за надра з видобутих вуглеводнів», - йдеться у повідомленні.

За результатами незаконних фінансових оборудок службових осіб ТОВ «Карпатигаз» державному бюджету завдано збиток у особливо великому розмірі.

З метою забезпечення відшкодування завданих збитків, з ініціативи Генеральної прокуратури України рішенням суду накладено арешт на технологічне устаткування об'єктів нафтогазовидобувної промисловості ТОВ «Карпатигаз» - вартістю близько 4 млрд грн.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-