Новий глава Укравтодору вже має план реформи

Новий глава Укравтодору вже має план реформи

Укрінформ
Пріоритетами роботи нового глави Укравтодору поляка Славоміра Новака буде реформа компанії, боротьба з корупцією і створення дорожнього фонду.

Про це він заявив в ефірі польського радіо TOK.FM

“По-перше, розпочнемо з внутрішньої реформи Укравтодору, який зараз є такою викривленою і неефективною структурою”, - заявив Новак.

Він зазначив, що вже має план реформування організації, який узгодив з Прем’єр-міністром і міністром транспорту України.

Новак повідомив, що намагатиметься запровадити прозорі правила, яких до цього в Україні не було.

“Тендери відбуваються дуже непрозоро. Ми повинні зробити це все прозорим і, насамперед, зменшити корупцію. Я поки що не маю на це доказів, але догадуюся і всі навкруги про це говорять, що вона функціонує”, - підкреслив глава Укравтодору, додавши, що це потрібно припинити.

Він також анонсував створення в Україні дорожнього фонду на кшталт того, який існує в Польщі. 

“Якщо буде можливість планувати дорожні інвестиції на довшу перспективу, то це вдасться запустити”, - констатував він.

Новак повідомив: якщо вдасться подолати корупцію під час тендерів на низових рівнях, і, особливо, в Укравтодорі, то зарубіжні інвестори, особливо ті, які зараз не мають роботи в Польщі, оскільки в РП план будівництва доріг загалом був загальмований, приходитимуть і шукатимуть роботу в Україні.

Він підтвердив прийняття українського громадянства, зауваживши, що питання його подвійного громадянства (адже від польського він не відмовився) - до української влади. 

“Мені гарантовано, що це не є жодною проблемою і дискусійним питанням”, - зазначив Новак, додавши, що це питання чомусь більше емоцій породжує в Польщі, а не Україні.

Новак також повідомив, що не передбачає повернення до польської політики і вважає цей етап свого життя однозначно завершеним.

Нагадаємо, Новак упродовж 2011-2013 був міністром транспорту Польщі. Він був змушений подати у відставку через підозру у корупції. Утім, згодом в суді його провину доведено не було. Він також був головою виборчого штабу кандидата у президенти Броніслава Комаровського в 2010 році, а також депутатом Сейму кількох каденцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-