Рева пояснив, чому

Рева пояснив, чому "подвійної мінімалки" немає у проекті бюджету-2017

Укрінформ
Кабінет міністрів ретельно опрацював усі питання, пов’язані із підвищенням соціальних стандартів у 2017 році.

Про це міністр соціальної політики України Андрій Рева сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одразу хочу зауважити, що це не була спонтанна ідея, яка народилася у голові буквально за годину - дві, або за ніч. Йдеться про планомірну та цілеспрямовану роботу, яку було проведено Кабінетом міністрів України та відповідними міністерствами протягом шести місяців нашої діяльності", - сказав Рева.

Він нагадав про те, що проектом бюджету на 2016 рік передбачено встановлення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб на рівні 1 600 грн з 1 грудня, а у проекті головного фінансового документу на наступний рік заплановано змінити цей показник (з 1 травня - 1684 грн, з 1 грудня - 1762 грн). Учора Гройсман повідомив про те, що уряд ініціює двократне збільшення мінімальної заробітної плати – до 3200 гривень, крім того з 1 грудня цього року відбудеться підвищення мінімальної пенсії на 10%.

Міністр пояснив, чому уряд опрацьовував різні варіанти підвищення соцстандартів. Зокрема, основою для такого рішення було прийняття минулого місяця постанови Кабміну, яка дозволила переглянути розмір споживчого кошика.

І це було зроблено уперше за останні 15 років, наголосив Рева.

Він пояснив, чому це підвищення одразу не було прописане у проекті Держбюджету на 2017 рік. "Бюджет повинен базуватися на тих законодавчих актах, які діють на момент його подачі, а для того, щоб запровадити мінімальну заробітну плату у розмірі 3 200 грн, воно потребує прийняття додаткових законодавчих актів, які зроблять можливими цю дію. Саме тому Кабінет міністрів поки що заклав саме ті показники, які мали закласти безумовно", - наголосив міністр.

До другого читання у Верховній Раді, уряд опрацює пропозиції та рекомендації парламентаріїв, а також внесе свої зміни щодо перегляду показника мінімальної заробітної плати, відзначив Рева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-