Гройсман: Завдання уряду - залучати інвестиції та робити їх успішними

Гройсман: Завдання уряду - залучати інвестиції та робити їх успішними

Укрінформ
Уряд поставив собі за завдання підтримувати залучення інвестицій та робити їх успішними, що стимулюватиме створення робочих місць та якісного конкурентного продукту.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час спілкування із журналістами після введення в експлуатацію установки пиловугільного вдування доменної печі №9 ПАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг” у Кривому Розі, повідомляє Урядовий портал

"Наше завдання сьогодні - підтримувати залучення інвестицій у країну, робити ці інвестиції успішними. Ці інвестиції будуть приносити українцям робочі місця і якісний конкурентний продукт", - сказав глава уряду.

Він зазначив, що заміщення газу вугільним пилом у процесі виробництва, що впроваджується на підприємстві, дає можливості заощадити щороку більше 100 млн куб. м природного газу, що імпортується. Така технологія відповідає стратегії держави щодо досягнення повної енергонезалежності, наголосив він.

"Це абсолютно нормальний шлях щодо енергонезалежності, модернізації, підвищення конкурентоспроможності", - наголосив Прем'єр-міністр.

Керівництво ПАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг” з 2015 по 2020 рр. планує інвестувати в національну економіку 1,5 млрд доларів, повідомив глава уряду. Нові інвестиції, направлені на це підприємство, будуть спрямовані на технічне переоснащення, вирішення екологічних проблем. Це означає, що конкуренція України на ринку буде достатньо вагомою, а люди отримають стабільні робочі місця, зазначив Гройсман.

Крім того, зауважив він, підприємство планує протягом найближчих років зменшити споживання імпортованого природного газу на 80%.

"Це все повністю відповідає нашій стратегії, і вважаю, що ми маємо підтримувати цей рух і робити все для того, щоб кожна інвестиція була успішною. Буде успішною інвестиція – будуть освоюватися нові ринки, люди будуть мати робочі місця, отримувати заробітну плату", - зазначив глава уряду.

Володимир Гройсман у середу здійснює робочу поїздку до Дніпропетровської та Запорізької областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-