МВФ: макроекономічні досягнення України – вражаючі

МВФ: макроекономічні досягнення України – вражаючі

Укрінформ
За результатами другого перегляду виконання Україною програми МВФ, у Фонді вражені зусиллями уряду щодо проведення реформ та відновлення економіки.

Це зазначив під час прес-конференції у п'ятницю в Вашингтоні директор європейського департаменту МВФ Пол Томсен, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми бачимо, що (економічна – ред.) політика перебуває на вірному шляху та відповідає цілям програми. Що це означає? Відверто кажучи, я думаю, якщо ми подивимося на макроекономічні досягнення України – вони є дуже вражаючими", - зауважив представник Фонду.

У цьому зв'язку він позитивно висловився про досягнення у фінансовому регулюванні попри значне зростання витрат на безпеку й оборону. Крім того, представник Фонду згадав про введення гнучкого курсу валют, а також вирівнювання цін на енергоносії. За словами Томсена, українська влада досягла "значних результатів" у проведенні структурних реформ.

"У підсумку, ми маємо відчутну макроекономічну стабілізацію у фінансовій системі і відновлення економічного зростання в Україні", - констатував керівник європейського департаменту МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-