МВФ назвав ключову вимогу для подальшої підтримки України

МВФ назвав ключову вимогу для подальшої підтримки України

Укрінформ
Для того, що Україна зберегла нинішній рівень міжнародної економічної підтримки, в тому числі з боку МВФ, вона має впоратися з головним викликом – подолати корупцію.

На цьому наголосив у п'ятницю під час прес-конференції у Вашингтоні директор європейського департаменту МВФ Пол Томсен, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Головним викликом для української влади є те, що вони повинні дійсно мобілізувати тверду рішучість для подолання проблеми корупції. Я думаю, це ключове завдання для просування вперед", - зазначив представник Фонду.

Він висловив переконання, що в Києві "усвідомлюють важливість цього як для України, так і для міжнародних співтовариств", що прагнуть продовжувати підтримку країни в нинішніх "достатньо широких масштабах".

Томсен нагадав, що МВФ висловлював свою стурбованість по темпах реформ, спрямованих на зниження корупції, включно на урядовому рівні. "У цьому зв'язку було кілька ініціатив, у тому числі в поточній програмі (МВФ – ред.), в (останньому) огляді по Україні, включаючи вимоги для високопосадовців задекларувати свої активи", - зауважив директор Європейського департаменту МВФ.

Фото: www.huffingtonpost.gr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-