Зубко: Субсидії - це дотація бідності, а не економія

Зубко: Субсидії - це дотація бідності, а не економія

Укрінформ
В Україні близько 5,2 млн домогосподарств, або третина від загальної кількості, витрачають більше  15% своїх доходів на сплату житлово-комунальних послуг.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Субсидії - це дотація бідності, а не захід для економії енергоресурсів. Заходи з енергоефективності - це не тільки економія, але і шлях до енергонезалежності. Величезні обсяги коштів, які сьогодні витрачаються державою, це компенсація для тих сімей, які витрачають на комунальні послуги більш ніж 15% свого доходу", - сказав Зубко.

За його словами, нині в Україні нараховується 5,2 млн домогосподарств, що витрачають на комунальні послуги більш ніж 15% доходів - це третина усіх домогосподарств.

"Мова йде і про тих, хто проживає у багатоповерхівках, і в індивідуальних будинках. Доходи сьогодні не дозволяють людям заплатити. І нам треба говорити про зростання доходів", - зазначив Зубко.

Він підкреслив, що пріоритетом роботи є реінвестування субсидій у Фонд енергозбереження. "Це інструмент мотивування людей, але уже за результатами заходів з енергозбереження, якщо будинок буде переведений з одного класу в інший", - зазначив віце-прем’єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-