МВФ знизив прогноз світового зростання через Brexit

МВФ знизив прогноз світового зростання через Brexit

Укрінформ
Останній прогноз МВФ щодо зростання світової економіки на 2016-2017 рр. погіршився порівняно з попереднім аналізом Фонду на 0,1 процентного пункту.

Про це заявив у середу на конференції у Вашингтоні директор департаменту досліджень МВФ Маурік Обстфелд, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми прогнозуємо, що зростання світової економіки становитиме 3,1% у 2016 році і 3,4% у 2017 р.", - зазначив представник Фонду.

Він уточнив, що ці дані отримані після так званого голосування Brexit у Великої Британії в червні цього року. "Відповідно до цього перегляду ми констатуємо невелике погіршення на 0,1 процентного пункту (порівняно з попереднім прогнозом у квітні – ред.)", - констатував Обстфельд, підкресливши, що це стосується не тільки західних економік.

Крім рішення Британії щодо виходу з ЄС, на світові економічні перспективи також мав вплив інший фактор. Одна з найбільших світових економік – США - продемонструвала дещо низькі темпи, ніж очікувалось. Це створило додатковий тиск у бік зниження глобальних процентних ставок, оскільки, за прогнозами, тепер грошово-кредитна політика залишатиметься м'якою протягом більш тривалого часу.

У країнах з фінансовим ринком, що формується, прогнози покращилися. Причинами називаються очікування більш низьких процентних ставок у країнах з розвиненою економікою, а також зменшення побоювань щодо найближчих перспектив зростання Китаю. Втім, перспективи для різних країн і регіонів істотно різняться, зауважили у Фонді.

У країнах з розвиненою економікою прогнози навпаки знижені. Це пов'язано зі значною невизначеністю і політичними ризиками, зокрема, через те, що політика, яка спрямована проти інтеграції, отримує значну підтримку в суспільстві.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Міжнародний валютний фонд оприлюднив звіт за результатами другого перегляду по Україні в рамках виконання нею розширеної програми фінансування EFF. Як зазначили у МВФ, "економіка (України – ред.) пішла на поправку". Водночас, у Фонді зазначили, що ризики для зростання залишаються. МВФ також повідомив, що Україна може отримати наступного року чотири транші кредитування на загальну суму близько $5,39 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-