МВФ оприлюднив меморандум з Україною

МВФ оприлюднив меморандум з Україною

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд опублікував меморандум про співпрацю з Україною.

Про це свідчить документ, розміщений на сайті Фонду.

Меморандум включає в себе лист про підтвердження намірів України дотримуватися програми співпраці з МВФ, підписану Президентом України Петром Порошенком, Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, главою НБУ Валерією Гонтарєвої і міністром фінансів Олександром Данилюком.

У тексті меморандуму зазначається, що Україна зобов'язалася підвищити пенсійний вік та дозволити продаж землі до листопада, а також завершити перевірку одержувачів пенсій та соціальних виплат до кінця грудня поточного року.

Меморандум передбачає необхідність переходу до адресної системи соціальної допомоги і консолідації програм з аналогічними цілями.

На сайті також було опубліковано резюме до меморандуму, в якому МВФ відзначає, що в Україні прогрес у боротьбі з корупцією, приватизація державних підприємств і просування пенсійної реформи йдуть повільніше, ніж було передбачено.

Як відомо, у вересні рада директорів МВФ ухвалила позитивне рішення про продовження програми співпраці з Україною і виділення країні фінансової допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-