США зацікавлені розвивати сонячну енергетику під Чорнобилем - Семерак

США зацікавлені розвивати сонячну енергетику під Чорнобилем - Семерак

Укрінформ
Сполучені Штати Америки зацікавилися проектом зі створення парку відновлювальної (сонячної) енергетики у зоні відчуження.

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак на зустрічі з координатором з міжнародних енергетичних питань, керівником Бюро енергетичних ресурсів у Державному департаменті США Амосом Хохштейном у рамках офіційного візиту до США, пише Державне управління зоною відчуження. 

«Я бачу великий інтерес американців брати участь у проекті зі створення парку відновлювальної (сонячної) енергетики у зоні відчуження. Це хороший сигнал для потенційних західних інвесторів», - зазначив Семерак.

Американська сторона, у свою чергу, схвально оцінює наміри українського уряду реформувати сферу надрокористування, оскільки існуюча система не може забезпечити Україні енергонезалежність через свою закритість та корумпованість.

За словами Семерака, ці негативні процеси загрожують національним інтересам та безпеці України.

«Це справді виклик для України і безпосередня загроза національній безпеці. Але я переконаний, що США є нашим стратегічним партнером у забезпеченні енергонезалежності України від "руского міра», - резюмував міністр.

Нагадаємо, українська делегація під головуванням міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака на запрошення Держсекретаря США Джона Керрі взяла участь у міжнародній конференції "Один океан. Одне майбутнє", яка відбулася 14-16 вересня у Вашингтоні (США).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-