Укрцукор: інтервенції Агрфонду можуть обвалити ринок

Укрцукор: інтервенції Агрфонду можуть обвалити ринок

Укрінформ
Наміри ДСБУ "Аграрний фонд" продати нереалізований цукор в обсязі 76,7 тис. тонн на внутрішньому ринку, призведуть до обвалу ринку. Цукор, накопичений на складах Агрфонду, краще продати заводам на переробку, аби мінімізувати збитки як для держави, так і для цукроварів.

Таку думку висловила асоціація "Укрцукор".

"У січні й лютому цього року ми вже стали свідками так званих інтервенцій Аграрного фонду, коли цукор реалізувався нижче собівартості, виробники відмовлялись проводити посівну кампанію, і ринок цукру був на межі. Тепер ми знову повертаємось до аналогічної ситуації. У разі, якщо Аграрний фонд вийде з черговими інтервенціями на ринок, ціна знову обвалиться. В такому випадку наступного року ніхто не захоче сіяти цукровий буряк, і ми будемо імпортувати цукор-сирець", - сказав голова правління асоціації Андрій Дикун. 

Він переконаний – якщо цукор зі складів Агрофонду буде продано напряму на ринок, виробництво такого продукту в Україні стане збитковим.

"Наша позиція однозначна – продати цей цукор заводам, які проведуть його подальшу переробку, таким чином ринок не зазнає значних змін і держава не втратить кошти. Це єдиний варіант", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-