Фірташ продає київський бізнес-центр

Фірташ продає київський бізнес-центр "Парус" - ЗМІ

Укрінформ
Український підприємець Дмитро Фірташ продає мажоритарну частку в одному з найдорожчих київських бізнес-центрів Парус.

Про це повідомляє НВ Бізнес з посиланням на джерела на ринку, знайомі з процесом переговорів операції.

«Такий варіант розглядається, але я б не хотів вдаватися в деталі до завершення процесу», - відзначає Борис Краснянський, керуючий активами Group DF. Подробиці угоди він назвати відмовився, також, як і ім'я покупця. За інформацією одного з відомих банкірів, який побажав зберегти анонімність, продавець дійсно шукав покупця і проводив переговори, але про їхні результати йому не відомо.

Те, що "Парус" змінює власника побічно підтверджується інформацією з Єдиного держреєстру юросіб.

"В розділі, де зазвичай вказують кінцевого бенефіціара, замість згаданої кіпрської компанії, значиться якийсь Андрій Петиченко, а адресу його місцезнаходження вказано гуртожиток по вулиці Ломоносова, 28/41. Також він записаний керівником компанії з 2 червня 2016 року", - наголошується в повідомленні.

Опитані учасники ринку і галузеві фахівці схиляються до того, що новим інвестором "Паруса" стане місцевий бізнесмен.

«Ми часто спілкуємося з зарубіжними інвесторами, але вони не дивляться на Україну, оскільки тут дуже великі ризики, пов'язані з військовим конфліктом. Швидше за все, мова йде про локальні інвестиції. З меншою часткою ймовірності це можуть бути іноземці, які вже присутні на українському ринку, вкладаючи гроші в подібні об'єкти», - говорить Володимир Мисак, голова відділу інвестицій DTZ Ukraine

Угоду оцінюють в $40-50 млн.

Втім, учасники ринку не виключають того, що передача частки Фірташа у "Парусі" може бути і безгрошовою. «Можливо навіть це буде взаємозалік»,- вважає інвестиційний аналітик компанії ЕСТА Холдинг Катерина Березинець.

Нагадаємо, бізнес-центр Парус відноситься до категорії класу А. Знаходиться практично в центрі ділової культури столиці, на перетині з бульваром Лесі Українки по вулиці Мечникова, 2. Ця 33 поверхова будівля площею 75 тис. кв. м. (корисна площа 56 тис. кв. м.) була введена в експлуатацію у 2007 році. Інвестиції в будівництво склали близько 500 млн грн. Ще до введення в експлуатацію власник будівлі підприємець Вагіф Алієв продав частку в об'єкті Фірташу за $300 млн. Деякі оцінювали операцію в два рази вище. У результаті новий власник отримав більше 50%.

Станом на 2013 рік, згідно з даними порталу Наші гроші, "Парусом" володіли в рівних частинах компанія Передові технології плюс (через кіпрську Бовалон Інвестмент) Фірташа і Мандарин Плаза Алієва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-