Україна у вересні запустить Офіс супроводження інвестицій - Прем'єр

Україна у вересні запустить Офіс супроводження інвестицій - Прем'єр

Укрінформ
Цього місяця в Україні буде створено спеціальний офіс супроводження інвестицій.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час пленарного засідання 13-ї щорічної зустрічі YES, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я зараз дуже часто зустрічаюся з бізнесом і відчуваю, наскільки сьогодні ще залишається ота стара система, яка не дає можливості розкрити повністю інвестиційний потенціал України. Тому завдання, які стоять перед нашим урядом, їх два: ми зараз достатньо оперативно впроваджуємо дії, які дозволяють зняти навантаження на інвестиції, а з іншого боку, нам треба формувати більш сталу систему, яка дозволить стимулювати залучення і супроводження інвестицій. Зокрема, для цього і буде створений ще у цьому місяці спеціальний офіс супроводження інвестицій, який буде займатися, у тому числі і підсиленням та розвитком сильних сторін нашої економіки, зокрема усе, що стосується інновацій", - сказав Гройсман.

Так, за його словами, Україна має один із найпотужніших активів - інтелект молодого покоління, яке намагається робити цікаві проекти. Нині існує ряд програм, які стимулюють і підтримують такі проекти.

"Але хочу сказати, що перед нами стоять, у тому числі і більш приземлені питання. Україна, все ж таки, має достатньо сировинний тип економіки. І це потрібно змінювати. І я вважаю, що для цього є широченний спектр нашої діяльності, і ми можемо тут дуже багато змінити. Але я би дуже хотів, щоб той, хто вкладає гривні, долари, євро в українську економіку, щоб він був успішним. Для чого нам дуже важливо, аби ми мали не поодинокі випадки інвестування від наших західних партнерів? Тому що самі інвестиції змінюють Україну. І чим більше у нас буде нових проектів, чим більше у нас буде нових інвестицій, чим більше у нас буде світових компаній, які будуть працювати в Україні, тим швидше буде змінюватися Україна, тим швидше вона буде реформуватися", - наголосив глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-