Україна отримала третій транш від МВФ

Україна отримала третій транш від МВФ

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд виділив Україні третій за рахунком транш.

Про це на своій сторінці у Facebook повідомив Президент України Петро Порошенко.

"Я вітаю щойно ухвалене позитивне рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду про продовження програми співробітництва з Україною та виділення додаткових обсягів фінансової допомоги. Вперше в історії відносин між Україною і Міжнародним валютним фондом ми отримали третій транш допомоги в рамках однієї програми співробітництва", - йдеться у повідомленні.

За словами Президента, рішення Фонду відкриває шлях до виділення фінансової допомоги з боку Сполучених Штатів Америки в обсязі 1 мільярда доларів, Євросоюзу - макрофінансової допомоги в рамках додаткових ще 600 мільйонів євро та інших іноземних інвестицій в українську економіку.

"Все це дозволить тримати стабільність гривні, зафіксувати досягнуту нами макроекономічну стабілізацію і підтримати перші паростки економічного зростання. На рівні Бюджету 2017 року, проект якого буде презентовано днями, ми зможемо зробити перші кроки з підвищення соціальних стандартів", - зазначив Глава держави.

Порошенко переконаний, що позитивне рішення МВФ свідчить про те, що в Україні відбуваються реформи.

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня відбулося засідання Ради директорів МВФ щодо України. Обговорення виконання Україною програм співпраці дало змогу Раді директорів ухвалити рішення про виділення нашій країні чергового - третього за програмою ЕFF - кредитного траншу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-