Рева: В тарифі на газ закладене встановлення лічильників у квартирах

Рева: В тарифі на газ закладене встановлення лічильників у квартирах

Укрінформ
Міністр соціальної політики України Андрій Рева вимагає від газових компаній поквартирного встановлення приладів обліку газу.

Про це він заявив сьогодні в Чернігові на розширеному засіданні колегії Чернігівської ОДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Закон вимагає поквартирного обліку. Більше того, в тарифі на газ це закладено. Тому не треба "ламати" мешканців, не треба їм нав’язувати тісно працювати з ЖКГ, треба тісно працювати з законом. Передбачено - будь ласка, робіть так, як треба", - сказав він, звертаючись до голови правління ПАТ "Чернігівгаз" Алли Ярової.

Та зазначила, що рішення про встановлення загальнобудинкових лічильників газу прийняте Національною комісією регулювання послуг. Рева на це відповів, що закон - понад усе.

"Уряд не впливає на комісію, але для вас вищим нормативним документом є закон", - наголосив міністр.

Він нагадав, що Закон України "Про комерційний облік природного газу" чітко прописує терміни встановлення лічильників. Так, до 1 січня 2012 року газові компанії мали обладнати ними домогосподарства, які використовують газ комплексно (для приготування їжі, підігріву води та опалення). До 1 січня 2016 року - ті домогосподарства, які використовують газ для приготування їжі і підігріву води. До 1 січня 2018 року лічильники мають бути встановлені тим, хто використовує газ лише для приготування їжі.

Рева вважає, що будинок у даному випадку не може бути споживачем, оскільки договори на постачання блакитного палива газівники укладають з кожним користувачем послуги окремо.

"Менше слухайте їх (газових монополістів - ред.), а вимагайте виконання законів", - порадив він журналістам і українцям на брифінгу, що відбувся після колегії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-