В АМКУ розповіли, чому ростуть ціни на скраплений газ

В АМКУ розповіли, чому ростуть ціни на скраплений газ

Укрінформ
Антимонопольний комітет України дослідив ціновий ринок скрапленого газу. Після аналізу матеріалів, у разі виявлення необгрунтованого встановлення цін учасниками ринку, проти них будуть вживатися відповідні заходи.

Про це йдеться на сайті Антимонопольного комітету України.

"Не виключено вплив суб'єктивних чинників на ціноутворення на ринку скрапленого газу у якості моторного пального, які призводять до необгрунтованого зростання роздрібних цін скрапленого газу в якості моторного пального.

При цьому Антимонопольний комітет України вживає передбачені законодавством заходи у разі виявлення в діях учасників ринку ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає державний уповноважений Комітету Валерій Полюхович, серед чинників, що мають вплив на формування ціни скрапленого газу - ціна на сиру нафту на європейських ринках, це тарифи на перевезення залізничним транспортом, а також податкове навантаження і коливання курсу валют. При їх зміні відбувається і зміна цін на роздрібному ринку. 

Наразі органи Комітету надали рекомендації 40 суб’єктам господарювання, які здійснюють роздрібну реалізацію скрапленого газу в якості моторного пального, з метою вжиття заходів щодо недопущення вчинення порушень або усунення ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-