Японці готові збудувати у Києві сміттєспалювальний завод, що даватиме енергію

Японці готові збудувати у Києві сміттєспалювальний завод, що даватиме енергію

Укрінформ
Японська також сторона готова продовжувати ефективну співпрацю з Києвом щодо модернізації вагонів столичного метро та зацікавлена в будівництві метро в Києві. 

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в Токіо за результатами зустрічі з керівництвом корпорації Itochu, завдяки якій вже модернізовано 120 вагонів київського метрополітену, повідомляє прес-служба метро. 

«У рамках виконання вимог Кіотського протоколу в 2014-2015 роках ми здійснили модернізацію 120 вагонів Київського метрополітену. Всі вагони введені в експлуатацію та перевозять пасажирів. Комплексна модернізація дала змогу продовжити термін експлуатації цих вагонів на 20 років та економити до 40% електроенергії за рахунок впровадження енергозберігаючих технологій», - зазначив мер Києва.

Кличко також підкреслив, що в рамках продовження виконання вимог Кіотського протоколу в 2016 році ще 15 вагонів (ІІІ черга проекту) передали на модернізацію генеральному виконавцю робіт ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод».

За словами мера, корпорація Itochu готова продовжити співпрацю, щоб здійснити комплексну модернізацію ще 10 вагонів за рахунок інших проектів, на які було передбачено кошти міждержавною угодою між Україною та Японією і які з різних причин не були реалізовані в Україні. Загальний розмір невикористаних коштів - приблизно 960,4 млн грн. На модернізацію 10 вагонів необхідно 265,4 млн грн.

«Сподіваюсь, ми узгодимо це питання з нашим урядом і кошти будуть спрямовані на комплексну модернізацію. Бо дуже хочемо, щоби ці 10 вагонів таки були модернізовані в рамках «зелених інвестицій». Це важливо для оновлення столичного транспорту», - підкреслив Кличко.

Під час зустрічі керівники Itochu зазначили, що корпорація зацікавлена у розвитку співробітництва з Києвом в реалізації нових проектів. Зокрема, в модернізації сміттєспалювального заводу «Енергія» та в будівництві нового сміттєспалювального заводу, який би не тільки утилізував відходи, а й виробляв енергію. Також Itochu виявила зацікавленість і в будівництві метро в Києві. Найближчим часом фахівці корпорації планують приїхати до Києва, щоб на місці вивчити всі умови для втілення можливих проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-