Омелян каже, що на дороги наступного року дадуть вдвічі більше

Омелян каже, що на дороги наступного року дадуть вдвічі більше

Укрінформ
Наступного року кошти виділятимуться не лише на дорожній ремонт, а й на системне будівництво автомобільних шляхів.

Про це на брифінгу заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як ви знаєте, була виділена рекордна сума на ремонти українських доріг. Є повна підтримка Прем’єр-міністра України, що ця сума має бути подвоєна на наступний рік, але ми повинні ефективно її освоїти. Ми докладемо всіх зусиль, щоб кожна копійка була використана ефективно", - сказав Омелян.

На його думку, сума у 40 млрд грн дасть змогу не лише ремонтувати дороги, а й узятися до системного їх будівництва.

"Мова йде не про невеликі ділянки, а вже про 100-200-300 км. Це те, чого нам бракує цьогоріч. Маючи таку суму на руках, ми можемо запрошувати іноземні компанії приходити на український ринок. Я сподіваюся, що після голосування Дорожнього фонду ми до цього дійдемо. Один з тих механізмів, які ми заклали у проект закону про цей фонд, – це створення наглядової ради, яка складатиметься з представників уряду, парламенту та громадського інспектора", - розповів міністр.

За його планами, саме наглядова рада Дорожнього фонду, виходячи із запитів та потреб областей, розподілятиме кошти - залежно від пріоритетності проектів.

"До кінця цього року ми спільно зі Світовим банком маємо розробити стратегію розвитку автомобільних шляхів України, яка буде дороговказом для наглядової ради", - зазначив Омелян.

Він додав, що наступного року увага може бути зосереджена на південних і східних областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-