Із Фондом гарантування судяться понад сім тисяч вкладників - АЗБ

Із Фондом гарантування судяться понад сім тисяч вкладників - АЗБ

Укрінформ
За даними Асоціації захисту банків, на даний момент Фонд гарантування вкладів веде більш як 7 тисяч судових процесів.

Про це заявила президент АЗБ Катерина Назимко, йдеться на сайті асоціації. 

"На даний момент Фонд гарантування вкладів веде більш як 7 тис. судових процесів. При цьому майже 80% усіх позовів є спорами про незаконне визнання ФГВФО депозитних договорів нікчемними. За такими договорами не виплачується гарантована державою компенсація в розмірі до 200 тис. грн", - говорить Назимко.

 За її словами, через постійне закриття банків в Україні дедалі більше вкладників змушені отримувати свої депозити через Фонд гарантування вкладів. Через процедуру відшкодування вже пройшли більш як 1,5 мільйона українців.

«При цьому з кожним роком зростає і кількість людей, чиї депозитні договори визнаються нікчемними. І люди змушені йти до суду», - зазначила президент АЗБ.

У зв'язку з ситуацією, в якій опинилися клієнти банку «Михайлівський», в Асоціації захисту банків чекають збільшення кількості позовів вкладників проти Фонду гарантування і НБУ вже цієї осені.

«Ми наполягаємо на тому, що регулятори мають створити працюючу програму виплат клієнтам банків. Крім того, регулятори мають здійснювати контроль безпеки банківських вкладів у період роботи фінансових установ, а не після визнання банку неплатоспроможним, коли клієнти опиняються наодинці зі своїми проблемами», - вважає Назимко.

Фото: inpress.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-