Нафта дешевшає через зростання видобутку в Іраку

Нафта дешевшає через зростання видобутку в Іраку

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися більш як на 1% у понеділок на тлі зростання видобутку в Іраку, а також після того, як Іран виставив умови співпраці з ОПЕК для стабілізації ринку нафти.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту Brent торгувалися по $49,31 за барель, на 1,22% нижче попереднього закриття. Ф'ючерси на американську марку WTI знизилися на 1,45% до $46,95 за барель.

Трейдери повідомили, що ціни знизилися у зв'язку з даними про зростання видобутку на Близькому Сході. Експорт нафти з південних портів Іраку в середньому досяг 3,205 млн барелів на добу в серпні, перевищивши середній показник липня, повідомили два представники державної компанії South Oil Company. Середній показник експорту в липні склав 3,202 млн барелів на добу.

Іран минулого тижня висловив готовність допомогти іншим нафтовиробникам стабілізувати світовий ринок, проте тільки в тому випадку, якщо вони визнають його право на відновлення частки ринку.

На думку аналітиків, через розбіжності всередині ОПЕК, особливо між ключовими представниками організації - Саудівською Аравією та Іраном, дехто очікує істотного впливу переговорів на стан нафтового ринку.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 49,42 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 49,80 долара за барель, що на 35 центів нижче рівня закриття торгів ($50,15).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-