Нацкомісія ініціює зміну правил користування електрикою для населення

Нацкомісія ініціює зміну правил користування електрикою для населення

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг винесла на розгляд сьогоднішнього засідання Кабміну проект рішення про зміну правил користування електричною енергією для населення.

Про це на засіданні Кабінету міністрів заявив голова НКРЕКП Дмитро Вовк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Виноситься проект рішення «Про  внесення змін до Правил користування електричною енергією для населення. Ідея постанови – створити умови для диференційованого споживання населенням електричної енергії, що дасть можливість споживачам економити. Суть змін – скасування монополії обленерго у частині лічильників та спрощення процедури їх параметризації», - сказав Вовк.

За його словами, споживач віднині зможе самостійно придбати лічильник з диференційованими періодами часу споживання, раніше це могло зробити виключно обленерго.

«Енергопостачальник зобов’язаний взяти такий лічильник на облік та провести параметризацію протягом трьох днів для міста і п’яти днів для села», - розповів Вовк.

Відомо, що споживачі електроенергії можуть здійснювати розрахунки за електричну енергію за тарифами, диференційованими за періодами часу: тризонними (нічний, напівпіковий, піковий) та двозонними (нічний, денний).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-