Держспецзв'язку передала в НАПК засекречені зауваження щодо е-декларування

Держспецзв'язку передала в НАПК засекречені зауваження щодо е-декларування

Укрінформ
Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації (ДССЗЗІ) о 17-ій годині  13 серпня передала до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) висновок, на підставі якого напередодні відмовила у атестації системи подання електронних декларацій.

Про це повідомив у Facebook заступник глави НАЗК Руслан Рябошапка.

Водночас, за рішенням ДССЗЗІ висновок із зауваженнями цього органу заборонено передавати розробнику програмного комплексу, компанії "Міранда".

"Вони наклали на документи гриф ДСК, ("для службового користування") розробник не має права с ними ознайомитися та вносити виправлення (до програмного комплексу)", - розповів Європейській правді Дмитро Чаплінський, радник Світового банку, одного з міжнародних партнерів НАЗК по підготовці системи електронних декларацій.

Інформації про накладення грифу обмеженого доступу підтвердив також Руслан Рябошапка. "Намагаємось зняти гриф ДСК", - заявив він.

Необхідно зазначити, що в суботу вранці представники ДССЗЗІ обіцяли, що представники "Міранди" матимуть необмежений доступ до висновку. Зокрема, керівник Держспецзв’язку Леонід Євдоченко заявляв, що можлива спільна робота фахівців ДССЗЗІ та Міранди над усуненням недоліків.

Як повідомляв Укрінформ, відповідно до рішення НАЗК, система е-декларування має розпочати роботу в 00 годин 00 хвилин 15 серпня 2016 року. Починаючи з моменту запуску, першими - протягом 60 днів, декларації мають подати особи, які згідно зі статтею 50 Закону України «Про запобігання корупції» займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч високопосадовців - починаючи від Президента, Глави уряду, народних депутатів, міністрів і закінчуючи керівниками департаментів виконавчих органів влади. Всі інші державні службовці почнуть заповнювати електронні декларації вже з 1 січня 2017 року.

11 серпня Президент України Петро Порошенко заявив, що повноцінне електронне декларування доходів посадовців неодмінно почнеться 15 серпня, і недосконалість закону чи програмного софт-забезпечення не можуть бути підставою для перенесення початку декларування.

12 серпня Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації відмовила у сертифікації комплексу збирання та обробки електронних декларацій (КСЗІ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-