Розграбовані землі лісового фонду повертаються в державну власність

Розграбовані землі лісового фонду повертаються в державну власність

Укрінформ
Господарський суд Миколаївської області визнав незаконним вилучення 46,8 га лісу з власності державного підприємства «Очаківське лісомисливське господарство».

Про це повідомляє прес-служба Держлісагентства.

«Господарський суд Миколаївської області визнав незаконним рішення, яке було прийнято у 2013 році Коблівською сільською радою Березанського району про вилучення у державного підприємства «Очаківське лісомисливське господарство» земельної ділянки площею 46,8 га та переведення до земель запасу Коблівської сільської ради», - йдеться у повідомленні.

Як деталізують у Держлісагентстві, відомство не давало свою згоду на відчуження зазначеної ділянки лісу. Окрім цього, сільська рада не має повноважень приймати відповідні розпорядження.

«Ми повертаємо державі розграбовані землі лісового фонду. Вже не буде такого свавілля як раніше. Процес реформування держави триває. І це лише початок», - коментує т.в.о. голови Держлісагентства Христина Юшкевич.

Службовець також розповіла, що наразі у провадженні судів перебуває понад 100 справ, які стосуються випадків незаконного відчуження лісів з державної власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-