Транзитна війна: Україна відправляє в Азію вантажі на поромах

Транзитна війна: Україна відправляє в Азію вантажі на поромах

Укрінформ
Упродовж 8-11 серпня портовики Чорноморська завантажили й відправили поромними суднами, залученими до транспортування вантажів на "Новому Шовковому шляху", більше двохсот вагонів і 108 великовантажних ТІРів з товарами для Казахстану, Киргизстану та інших країн Азії в обхід Росії.

Про це повідомив Укрінформу представник прес-служби порту Владислав Китик.

"Потужні морські пороми "Вільнюс Сівейс", "Герої Севастополя", "Грейфсвальд" та інші утворили на грузинській лінії безперебійний транспортний міст. Одні судна з контейнерними потягами на борту вже наближаються до портів Батумі та Поті, інші на підході до Чорноморська чи стоять під завантаженням поряд із поромним комплексом ДП "Іллічівський МТП" (Чорноморськ). Зокрема, пором «Герої Севастополя» 11 серпня відправився до Батумі з 74 вагонами і 15 великовантажними ТІРами, "Вільнюс Сівейс» взяв на борт  93 великовантажні автомобілі", уточнили в прес-службі порту, пославшись на заступника очільника п'ятого терміналу Володимира Геращенка.

Сьогодні, 12 серпня, до причалу терміналу пришвартується для завантаження вагонами пором "Каунас Сівейс", а на підході до Чорноморська ще три судна, на борт яких протягом 14-15 серпня портовики закотять близько двохсот вагонів з вантажами для країн Азії, повідомили в диспечерській порту.

Станом на 12 серпня на залізничній станції "Іллічівськ - Поромна" підготовлено до відправки на грузинську лінію 161 вагон, в тому числі 115 - до порту Поті та 46 вагонів - до Батумі, уточнили в порту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-