Харківські військові заводи отримали держзамовлення більше всіх - нардеп

Харківські військові заводи отримали держзамовлення більше всіх - нардеп

Укрінформ
Найбільше держзамовлення за програмою кредитування під держгарантії отримали харківські військові заводи.

Про це розповів під час прес-конференції народний депутат України, секретар Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони Іван Винник, передає кореспондент Укрінформу.

"Кредитні кошти на розвиток виробництва під держгарантії направлять на 10 держпідприємств Укроборонпрому, включаючи харківські, причому їх частка - найбільша. Грошове забезпечення на кілька мільярдів гарантовано для КБ з машинобудування ім. Морозова, бронетанкового заводу, автомобільного ремонтного заводу і заводу спецмашин", - зазначив Вінник.

За його словами, гроші почнуть надходити вже у вересні.

"Заводи випустять продукцію і поставлять її для Міноборони, а міністерство сплатить її в 1 кварталі 2018 року: це поставки з відстроченням платежу. Відсотки ж за кредитами будуть компенсовані з держбюджету", - додав Вінник.

На думку нардепа, в 2017 році можливо вдвічі збільшити оборонне замовлення, у тому числі, за рахунок арештованих коштів екс-президента України Віктора Януковича.

"Завод ім. Малишева під час виробництва танка Т-64 використовує 27 тис. деталей. Запускаючи цей завод, ми запускаємо ще мінімум 50 підприємств-суміжників", - підкреслив Вінник.

У прес-конференції взяла участь і нардеп Тетяна Чорновіл, яка також говорила про необхідність конфіскації 50 млрд грн. Януковича.

Як стало відомо, Вінник і Чорновіл відвідали в Харкові завод ім. Малишева і побувають на бронетанковому заводі. До приїзду до Харкова вони побували на військових заводах в Львові, Житомирі, Шепетовке, після Харкова планують побувати в зоні АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-