Україна знайшла спосіб переправити Грузії сотню вагонів, заблокованих РФ

Україна знайшла спосіб переправити Грузії сотню вагонів, заблокованих РФ

Укрінформ
У вівторок, 9 серпня, до порту міста Чорноморськ зайдуть два пороми, які візьмуть на борт і доправлять до грузинських портів Батумі й Поті 100 вагонів із вантажами - з тих, що зібралися поблизу порту на залізничній станції.

Про це в понеділок повідомили Укрінформу в прес-службі державного підприємства "ІМТП-Чорноморськ".

"Завтра, 9 серпня, до причалів поромної переправи порту очікується підхід двох поромів, які візьмуть на борт вагони, і таким чином затор, що виник на залізничній станції "Іллічівськ-Поромна переправа", почне зменшуватися. Один із поромів може прийняти близько 30 вагонів, призначених для доставки в Батумі, а інший - близько 70 вагонів до Поті", - зазначили в прес-службі, пославшись на заступника начальника поромної переправи Володимира Геращенка.

За словами Геращенка, "на підході до порту і третій паром, який чекатиме на рейді в повній готовності приступити до завантаження" вагонами за альтернативним маршрутом, по якому відпрацьована доставка вантажів до країн Середньої Азії в обхід Російської Федерації.

 У прес-службі порту підтвердили, що планується відправка найближчим часом 269 вагонів в напрямку порту Батумі та 129 вагонів у напрямку порту Поті, як про це повідомив заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань.

У зв'язку зі значними затримками у відправках протягом тижня планується розробити план завантаження вагонів та погодити графік руху поромів у напрямку портів Поті й Батумі. Буде проведено Раду директорів зі спільної експлуатації залізнично-поромної переправ між портами Варна (Республіка Болгарія), Поті/Батумі (Грузія), Іллічівськ (Україна) до 10 вересня поточного року. Планується погодити обсяги перевезень вантажів через порт міста Чорноморськ у напрямку Казахстану та Киргизстану.

У Мінінфраструктури наголошують, що "торговельна агресія з боку Російської Федерації призвела до суттєвого збільшення навантаження на альтернативний маршрут доставки українських експортних товарів до ринків збуту у країни Центральної Азії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-