СЕТАМ оголосить перші торги наприкінці вересня - Нефьодов

СЕТАМ оголосить перші торги наприкінці вересня - Нефьодов

Укрінформ
Система електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) оголосить перші торги наприкінці вересня. Здійснення проекту відбудеться за підтримки донорів та не потребуватиме бюджетних коштів.

Про це на прес-конференції в Укрінформі на тему: «СЕТАМ» і ProZorro: початок співпраці у сфері реалізації активів неплатоспроможних банків - шлях до підвищення ефективності" сказав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, повідомляє кореспондент агентства.

«Ми зможемо оголосити перші торги наприкінці вересня, десь у середині місяця вони відбудуться. Реформа буде безкоштовною для бюджету, оскільки ми не хочемо давати додаткове навантаження на бюджет. Тому ми очікуємо на підтримку донорів у цьому проекті», - сказав Нефьодов.

За його словами, наразі проект знаходиться на стадіях тестування. «Вже було проведено кілька раундів внутрішнього тестування, люди працюють з точки зору ІТ, рухається процес по юридичному оформленню всієї усієї реформи, вже є наказ Фонду гарантування вкладів про пілотний проект. Зараз фіналізується регламент роботи системи за новими принципами», - наголосив заступник міністра. Наприкінці серпня до акредитації майданчиків приєднаються нові гравці, у тому числі майданчики, які працюють у системі ProZorro.

Як повідомляв Укрінформ, 4 серпня Система електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) приєдналася до багатостороннього меморандуму, між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Національним банком України, Фондом гарантування вкладів фізичних осіб та Transparency International Україна щодо намірів співпраці у побудові в Україні прозорої та ефективної системи реалізації активів неплатоспроможних банків та банків, що ліквідуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-