Дорожники оголосили тендери на 1,5 мільярда в обхід ProZorro

Дорожники оголосили тендери на 1,5 мільярда в обхід ProZorro

Укрінформ
Служби автомобільних доріг Київської, Закарпатської та Черкаської областей в період з 27 по 29 липня оголосили державні закупівлі на загальну суму близько 1,5 млрд грн.

Про це заявили в "Укравтодорі".

"Зокрема, Службою автомобільних доріг у Київській області було оголошено чотири процедури закупівлі загальною вартістю понад 944,5 млн грн, у Закарпатській області  – 320 млн грн та у Черкаській області – 62,1 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Дана інформація стала відомою т.в.о. голови "Укравтодору" Євгенію Бараху саме завдяки запровадженню в агентстві системи контролю за проведенням державних закупівель: "Під час проведення моніторингу закупівель було виявлено, що виконання робіт по даним процедурам заплановано протягом 2016-2017 років, а в Закарпатській області – 2016-2018. Отже, терміновість проведення цих тендерів не обґрунтована, відповідно виникають питання щодо їх прозорості".

"Я вимагаю пояснень від керівників та членів тендерних комітетів. Мені незрозуміло, чим обумовлена нагальність початку процедур зазначених закупівель. В цих Службах мною особисто будуть проведені додаткові перевірки на предмет як дотримання антикорупційного законодавства, так і зловживання службовим становищем. Про результати обов’язково повідомлю громадськість та правоохоронні органи", – заявив Барах.

Нагадаємо, на 1 серпня "Укравтодор" зобов’язав облавтодори перевести усі закупівлі матеріально-технічних ресурсів на електронну систему торгів ProZorro.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-