Відсьогодні почнуть дешевшати старі іномарки

Відсьогодні почнуть дешевшати старі іномарки

Укрінформ
З 1 серпня набирає чинності закон про зниження ставки акцизу на вживані транспортні засоби.

Відповідний документ народні депутати підтримали 31 травня 227 голосами, Президент України підписав його 4 липня.

Закон передбачає, що пільгові умови ввезення автомобілів поширюються на осіб, які ввозять для власного використання або на користь інших осіб за договорами купівлі-продажу, міни, поставки, дарування, комісії, доручення, поруки, іншими господарськими та цивільно-правовими договорами або за рішенням суду, не більше одного автомобіля на рік.

При цьому протягом періоду дії Закону (до 31 грудня 2018 року) можливе ввезення на пільгових умовах не більше трьох автомобілів на одну особу.

У разі відчуження (зокрема перепродажу) протягом 365 днів з дня реєстрації транспортних засобів, при ввезенні яких були застосовані знижені ставки акцизного податку, платник податку буде зобов’язаний сплатити акцизний податок за стандартними (підвищеними) ставками, передбаченими Податковим кодексом.

Законом передбачається тимчасово, до 31 грудня 2018 року, знизити ставки акцизного податку на легкові автомобілі, інші моторні транспортні засоби, призначені головним чином для перевезення людей. Конкретні ставки акцизу залежать від виду транспортного засобу і потужності його двигуна.

Знижені ставки акцизного податку не застосовуватимуться для легкових автомобілів, якщо вони мають походження з РФ або ввозяться з території РФ і / або з окупованої території України; вироблені до 1 січня 2010 року; ввозяться на митну територію України у кількості понад один легковий автомобіль протягом календарного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-