НБУ

НБУ "заробив" на продажі майна банків-банкрутів 255 мільйонів

Укрінформ
За перше півріччя Національний банк отримав від реалізації заставного майна 255,3 млн грн, найбільший обсяг коштів перераховано НБУ від ПАТ "КБ "Надра", ПАТ "Брокбізнесбанк", ПАТ "Банк Форум".

Про це інформує прес-служба НБУ.

"Національний банк отримав у другому кварталі 2016 року 163 млн грн від реалізації заставного майна за кредитами рефінансування, наданими неплатоспроможним банкам. Це майже вдвічі більше, ніж отримана у першому кварталі сума - 92,3 млн грн. Всього у першому півріччі обсяг отриманих Національним банком коштів від реалізації заставного майна становить 255,3 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Найбільший обсяг коштів у першому півріччі було перераховано НБУ від реалізації нерухомості таких банків, як ПАТ "КБ "Надра", ПАТ "Брокбізнесбанк", ПАТ "Банк Форум".

За словами директора Департаменту управління ризиками НБУ Ігоря Будника, активній реалізації заставного майна та майнових прав у першому кварталі 2016 року заважала тривала процедура виведення неплатоспроможних банків з ринку. У другому ж кварталі такі процедури щодо багатьох неплатоспроможних банків добігли кінця, тому продаж заставного майна пожвавився.

Загалом неплатоспроможні банки у першому півріччі погасили заборгованість за кредитами рефінансування від НБУ в сумі 2,5 млрд грн.

Як повідомлялося, фактичний обсяг погашень за кредитами рефінансування, наданими неплатоспроможним банкам, у 2015 році становив 1,1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-