На ринок геологічної розвідки можуть запустити приватні компанії

На ринок геологічної розвідки можуть запустити приватні компанії

Укрінформ
Державна служба геології та надр України у 2016 році планує відкрити ринок геологічної розвідки та очікує приходу на цей ринок приватних геологорозвідувальних компаній.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав т.в.о. голови Державної служби геології та надр України Микола Бояркін, повідомляє кореспондент агентства.

"Держгеонадра поставило три завдання на поточний рік: відкриття геологічних даних, відкриття ринку геологічної розвідки та прихід на цей ринок приватних геологорозвідувальних компаній, це якірні проекти", - розповів Бояркін.

Він зазначив, що відомство зацікавлене у видачі більшої кількості спеціальних дозволів.

"Ми зацікавлені у збільшенні видобутку газу. Для нашої організації це означає збільшення кількості спеціальних дозволів. Ми бачимо, що кількість видачі спецдозволів зменшилася, адже місцеві ради не розуміють, чому вони повинні надавати своє погодження на видобуток або геологічну розвідку.

За його словами, з такою проблемою зіштовхнулося державне ПАТ "Укргазвидобування".

"Що зроблено Держгеонадрами? Ми готуємо тісну співпрацю з місцевими радами. Зокрема, перший приклад – це Львівоблрада. По перше, це дає інвентаризацію і розуміння того, скільки спеціальних дозволів було видано, скільки з них не працює", - зазначив Бояркін.

Як додала експерт Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Тетяна Довжок, обсяги буріння пошуково-розвідувальних свердловин з 2007 по 2015 роки в Україні впали більш як на 55%.

"Видобуток напряму залежить від буріння свердловин. Обсяги буріння пошуково-розвідувальних свердловин з 2007 року впали від 178 тисяч метрів за рік до 98 тисяч метрів за рік, обсяги експлуатаційного буріння від 155 тисяч у 2007 році до 92 тисяч у 2015 році", - сказала Довжок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-