Кіпрська компанія укладе в Херсоні великий контракт

Кіпрська компанія укладе в Херсоні великий контракт

Укрінформ
Кіпрська компанія в понеділок укладе контракт на будівництво на Херсонському заводі "Палада" державного концерну "Укроборонпром" плавучого доку.

Про це поінформував у суботу на прес-конференції в облдержадміністрації голова обласної ради Андрій Путілов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я сьогодні ранком зв'язувався з Романом Романовим (генеральний директор Державного концерну "Укроборонпром" - ред.), і він мені підтвердив, що у понеділок буде укладено контракт з кіпрською компанією на будівництво доку (на Херсонському заводі "Палада - ред.)", - розповів Путілов.

За його словами, окрім кіпрської компанії, наразі хоче збудувати в Херсоні ще один плавучий док компанія з Південно-Африканської Республіки, у розробці також знаходиться проект будівництва доку для замовника із Казахстану.

Як зазначив голова облради, раніше завод "Палада" працював 4 дні на тиждень, а його працівники не отримували зарплату. На даний час борги по зарплаті тут повністю погашені, а підприємство, у зв'язку із новими замовленнями, додатково збільшує кількість своїх працівників на 500 чоловік і буде працювати 7 днів на тиждень, додав Путілов.

Як повідомлялося, у квітні 2016 року за участі Президента України Петра Порошенка на Херсонському державному заводі "Палада" було урочисто передано збудований тут плавучий док замовникові з Південно-Африканської Республіки.

Довідково. Завод "Палада" заснований у 1936 році. Підприємство виготовляє плавучі залізобетонні та спеціальні доки, понтони для будівництва на них готелів і ресторанів, причали, хвилеломи та інші плавучі споруди різного призначення. Доки, споруджені на "Паладі", експлуатуються в Росії, Японії, Кореї, Болгарії, Фінляндії, Хорватії, Латвії, Естонії, Анголі, В'єтнамі, Нігерії, Алжирі та інших країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-