ДФС опублікувала топ-20 платників податків

ДФС опублікувала топ-20 платників податків

Укрінформ
Державна фіскальна служба назвала найбільших платників податків за сумою сплати податкових платежів до зведеного бюджету України станом на 1 квітня 2016 року. 

З повним списком компаній можна ознайомитися на сайті офіційного видання ДФС.

Укрінформ підготував підбірку ТОП-20 платників.

Отже, на першому місці опинилася державна компанія ПАТ «Укргазвидобування», що збільшила сплату податків у поточному році майже в 7 разів. За даними ДФС, приріст сум сплати податків за І квартал 2016 р. порівняно з першим кварталом 2015 р. у відсотковому вимірі становить 685%.

На другому місці опинився НАК «Нафтогаз України». Приріст сум сплати податків за І квартал 2016 р. порівняно з першим кварталом 2015 р. у відсотковому вимірі дорівнює 92%. Понад 97 % нафти і газу в Україні видобувається підприємствами компанії. 

На третьому місці серед найбільших платників податків ДФС назвала приватну компанію «Філіп Морріс Україна», що займається виробництвом тютюнових виробів. Приріст сум сплати податків за І квартал 2016 р. порівняно з першим кварталом 2015 р. у відсотковому вимірі становить 175%.

Четверте місце зі сплаті податків обіймає ще одна приватна тютюнова компанія - «А/т тютюнова компанія «В.А.Т.- Прилуки». Приріст сум сплати податків за І квартал 2016 р. порівняно з першим кварталом 2015 р. у відсотковому вимірі становить 228%.

П'ятірку найбільших платників податків за даними ДФС замикає державне підприємство «Енергоринок», що здійснює продаж електроенергії. Приріст сум сплати податків цим підприємством за І квартал 2016 р. порівняно з першим кварталом 2015 р. у відсотковому вимірі становить 162%.

На шостому місці опинилася ПАТ «Укрнафта», підконтрольна групі Приват олігарха Ігоря Коломойського. Контрольний пакет акцій Укрнафти - 50%+1 акція - належить державі. Основний профіль компанії - видобування сирої нафти. У поточному році, через рік після зміни керівництва, компанія збільшила виплату податків майже у 5 разів. Приріст сум сплати податків за І квартал 2016 р. порівняно з першим кварталом 2015 р. у відсотковому вимірі становить 471%.

На сьомому місці - приватна тютюнова компанія «Джей Ті Інтернешнл Україна». Приріст сум сплати податків за І квартал 2016 р. порівняно з першим кварталом 2015 р. у відсотковому вимірі становить 128%.

Восьме місце зайняла ДП «НАЕК «Енергоатом», державний виробник атомної енергії. Приріст сум сплати податків за І квартал 2016 р. порівняно з першим кварталом 2015 р. у відсотковому вимірі становить 127%.

ПАТ «Нафтогазвидобування», найбільша серед приватних видобувних компаній, опинилася на дев'ятому місці. Приріст сум сплати податків за І квартал 2016 р. порівняно з першим кварталом 2015 р. у відсотковому вимірі становить 190%. 

Десяте, одинадцяте та дванадцяте місця дісталися трьом компаніям Ігоря Коломойського. Зокрема, десяте місце, за даними ДФС, дісталося Транснаціональній фінансово-промисловій нафтовій компанії «Укртатнафта», яка займається переробкою нафти. Приріст сум сплати податків за І квартал 2016 р. порівняно з першим кварталом 2015 р. у відсотковому вимірі становить 204%.

На одинадцятому місці опинився ПриватБанк, що показав 132-відсотковий приріст сум сплати податків за І квартал 2016 р. порівняно з першим кварталом 2015 р.

Дванадцяте місце належить ПАТ «МоторСіч». Ця компанія займається виробництвом повiтряних i космiчних лiтальних апаратiв, супутнього устаткування. Приріст сум сплати податків за І квартал 2016 р. порівняно з першим кварталом 2015 р. у відсотковому вимірі становить аж 1355%

Тринадцяте місце - ПАТ «Запоріжсталь», що виробляє чавун, сталi та феросплави. Приріст сум сплати податків за І квартал 2016 р. порівняно з першим кварталом 2015 р. у відсотковому вимірі становить 206%.

Чергова тютюнова компанія опинилася на чотирнадцятому місці. ПАТ «Імперіал Тобакко Продакшн Україна» показала 105-відсотковий приріст сум сплати податків за І квартал 2016 р. порівняно з першим кварталом 2015 р.

На п'ятнадцятому місці найбільших платників податків опинилася ПАТ «Укрзалізниця». Разом з тим, ДФС не надає жодних даних щодо приросту сплат.

Шістнадцяте місце обіймає ТОВ «Карпатигаз», яке пов'язують з олігархами Юрієм Бойком та Дмитром Фірташем - хоч сама компанія заперечує будь-яку причетність останнього до своєї діяльності. Приріст сум сплати податків за І квартал 2016 р. порівняно з першим кварталом 2015 р. у відсотковому вимірі становить 144%.

Сімнадцяте місце у рейтингу найбільших платників податків належить ТОВ «АТБ-маркет». Приріст сум сплати податків за І квартал 2016 р. порівняно з першим кварталом 2015 р. у відсотковому вимірі становить 168%.

Вісімнадцяте місце обіймає оператор мобільного зв'язку ТОВ «Київстар». Компанія показала 101% приросту сум сплати податків за І квартал 2016 р. порівняно з першим кварталом 2015 р.

Майже у п'ять разів збільшила сплату податків державна «Адміністрація морських портів України», опинившись на дев'ятнадцятому місці. Підприємство здійснює допомiжне обслуговування водного транспорту. Приріст сум сплати податків за І квартал 2016 р. порівняно з першим кварталом 2015 р. у відсотковому вимірі становить 490%.

І, нарешті, двадцяте місце обіймає ТОВ «Еско-Північ», підконтрольна колишньому міністру екології в уряді Миколи Азарова - Миколі Злочевському. Нагадаємо, суд нещодавно заарештував 32 свердловини, на яких компанія здійснювала видобуток через підозру в ухилянні від сплати податків. «Еско-Північ» здійснює оптову торгiвля твердим, рiдким, газоподiбним паливом i подiбними продуктами. Приріст сум сплати податків за І квартал 2016 р. порівняно з першим кварталом 2015 р. у відсотковому вимірі становить 1157%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-