Петренка неправильно поінформували щодо ситуації з елеваторами

Петренка неправильно поінформували щодо ситуації з елеваторами "Бунге" - Круковський

Укрінформ
Міністра юстиції Павла Петренка неправильно поінформували щодо ситуації навколо елеваторів, які начебто належать компанії «Сантрейд» - дочірньому підприємству транснаціональної компанії «Бунге».

Про це під час прес-конференції в Укрінформі заявив голова ліквідаційної комісії Відкритого акціонерного товариства "Тростянецьке хлібоприймальне підприємство", директор Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрлюкс-буд" Олександр Круковський, повідомляє кореспондент агентства.

«Міністра юстиції Петренка неправильно поінформували навколо ситуації з елеваторами Тростянецького хлібоприймального підприємства (ХП), які начебто належать компанії «Сантрейд», - сказав Круковський.

Зокрема, за його словами, елеватори Тростянецького ХП ще з 2003 року належать компанії "Укрлюкс-буд".

Водночас компанія «Сантрейд», котра розпочала свою роботу в Україні лише у 2010 році, неодноразово вчиняла спроби рейдерського захоплення вищезгаданих елеваторів.

«У 2010 році ця компанія подавала до Вінницького обласного суду, аби оскаржити дії державного реєстратора, і зареєструвати ці елеватори на себе, але отримала відмову. Такі ж дії ця компанія вчиняла і у 2012 році, і у 2015 році», - розповідає Круковський.

Присутній на заході державний реєстратор прав на нерухоме майно комунального підприємства "Тульчинське міжрайонне бюро технічної інвентаризації" Вадим Спірідонов підтвердив слова Круковського. Він також наголосив, що реєстрація прав власності об’єктів площею більше ніж 5 тис.кв.м. є прерогативою виключно Міністерства юстиції.

«У 2012 році Мін`юст відмовив «Сантрейду» у реєстрації прав власності на цей елеватор, оскільки ця компанія не подала повний пакет необхідних для цього документів.

Влітку 2015 року я пішов на 5 днів у відпустку, і замість мене було призначено іншого реєстратора, який мав право лише приймати заявки на реєстрацію. Втім, цей реєстратор самовільно провів реєстрацію прав власності компанії «Сантрейд» на елеватори Тростянецького ХП»», - стверджує Спірідонов.

«Я не проводив ніякої так званої паралельної реєстрації цього майна на компанію "Укрлюкс-буд" – я просто переніс дані зі старого реєстру, який все одно не втратив своєї чинності, до нового», - запевняє він.

Як повідомлялося раніше, 5 липня цього року під час прес-конференції в Укрінформі директор юридичного департаменту Bunge Україна Олег Бігдан заявив про спроби рейдерського захоплення елеваторів у Вінницькій області, які належать компанії «Сантрейд» - дочірньому підприємству Bunge Україна .

При цьому міністр юстиції Павло Петренко прямо звинуватив державного реєстратора Вадима Спірідонова у тому, що він провів так звану «паралельну реєстрацію» елеваторів Тростянецького ХП на іншу компанію, і таким чином, провів спробу рейдерського захоплення майна Bunge Україна в інтересах третіх осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-