Холодницький розповів про два затримання у справі ОПЗ

Холодницький розповів про два затримання у справі ОПЗ

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура провела обшуки та затримала у справі Одеського припортового заводу двох осіб.

Про це на прес-конференції повідомив голова САП Назар Холодницький.

"У провадженні НАБУ є кримінальне провадження за фактом протиправних дій з майном ОПЗ за ознаками злочинів. У цьому провадженні отримано достатньо доказів для вручення підозри у здійсненні розтрати грошових коштів зазначеного підприємства в особливо великому розмірі двом досить високим посадовцям", - сказав Холодницький.

За його словами, встановлено, що в травні 2015 року у першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України», який одночасно є головою наглядової ради акціонерного товариства «ОПЗ», Сергія Переломи виник умисел на розтрату коштів зазначеного товариства на користь Укрнафти. Він долучив до цієї справи заступника голови правління, першого заступника директора ОПЗ Миколу Щурікова.

"З травня по грудень 2015 року вказані особи розтратили грошові кошти на суму 205 млн 181 тисяча гривень, у зв'язку з чим було прийнято рішення про повідомлення вказаним особам про підозру", - зазначив Холодницький.

Він зауважив, що зараз тривають обшуки, і вказані особи вже затримані.

"Вони не втечуть, бо вже затримані. Якби вони не були затримані, ми би цього не оголошували", - сказав Холодницький, відповідаючи на запитання щодо долі підозрюваних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-