Бальчун хоче підписати меморандуми і з українськими виробниками

Бальчун хоче підписати меморандуми і з українськими виробниками

Укрінформ
"Укрзалізниця" потребує масштабного оновлення локомотивного парку, а тому у цьому процесі будуть задіяні всі можливі підприємства України, а не лише канадська компанія Bombardier, меморандум з якою був підписаний днями.

Так прокоментував факт підписання угоди з Bombardier голова "Укрзалізниці" Войцех Бальчун на своїй сторінці Facebook

"Передбачається створення спільного підприємства для створення тягового рухомого складу, звертаю увагу, на базі наших виробничих потужностей. "Укрзалізниця" потребує масштабного оновлення локомотивного парку, тому сподіваюсь, що подібні договори підпишемо з усіма вітчизняними виробниками. Адже для розвитку виробництва у нас є серйозна технічна і кадрова база. Така модернізація "Укрзалізниці" не тільки забезпечить наших людей роботою, але й підвищить ефективність логістики в економіці країни", - зазначив очільник української залізниці.

Угоду з Bombardier Бальчун радить сприймати як сигнал для інвесторів.

"А угода з Bombardier - це вже сигнал світові, що ми відкриті для співпраці і прагнемо якісних змін", - написав він.

Разом з тим очільник залізниці не прогнозує швидких змін у галузі.

"Розумію, що результати не будуть такими швидкими, як би нам цього не хотілося. Великі інфраструктурні проекти потребують значного часу для втілення", - зазначив він.

Нагадаємо, 11 липня в Києві ПАТ "Укрзалізниця" та Bombardier Transportation GmbH підписали меморандум про співпрацю з виробництва та поставки локомотивів. Згідно з меморандумом, планується створити робочу групу, яка визначить основні техніко-економічні параметри нового парку тягового рухомого складу. Виконання конкретних завдань здійснюватиметься за окремими договорами.

Фото: informator.news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-