Рада врахувала пропозиції Президента щодо брухту чорних металів

Рада врахувала пропозиції Президента щодо брухту чорних металів

Укрінформ
Народні депутати підтримали пропозиції Президента України Петра Порошенка щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 248 нардепів.

Прийнятий Верховною Радою України у квітні 2016 року Закон України "Про внесення зміни до статті 13 Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку" встановлює тимчасово, строком на три роки з дня набрання ним чинності, ставки вивізного (експортного) мита на товари, зазначені в пункті 1 Закону України "Про вивізне (експортне) мито на відходи та брухт чорних металів" у розмірі 30 євро за 1 тонну.

Цим положенням фактично втричі підвищується чинна ставка на відходи та брухт чорних металів, що має становити 10 євро за 1 тонну.

У пропозиціях Президента зазначається, що термін три роки, зазначений у законі, суперечить міжнародним зобов'язанням України. Тому Президент запропонував встановити, що тимчасово, строком на один календарний рік з дня набрання чинності цим законом, ставки вивізного (експортного) мита на товари, зазначені в пункті 1 Закону України "Про вивізне (експортне) мито на відходи та брухт чорних металів", становитимуть 30 євро за 1 тонну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-